Natuurlijk zijn de oude vuistregels, ‘witte wijn bij vis en rode wijn bij vlees’ achterhaald. Daar bestaan tegenwoordig heel andere theorieën over en er zijn academies waar je je in de gastronomie kunt laten opleiden. Ook in Nederland, dat vroeger niet bekend stond om zijn culinaire en vineuze hoogstandjes maar inmiddels aan een inhaalslag bezig is. “Vrienden, paella en wijn” verder lezen
Russische wijn (2) – Waar zijn die magnums Latour gebleven?
Wijn kent goede, minder goede en enkele ronduit slechte jaren. Daarbij zijn het niet de jaartallen zelf die van belang zijn. Het zijn de mensen die de wijn maken. En dat geldt ook voor het verleden. “Russische wijn (2) – Waar zijn die magnums Latour gebleven?” verder lezen
Russische wijn? (1) – Советское Шампанское
Van Russische wijn weet ik niet veel en dat begint al bij het etiket. Geen touw aan vast te knopen, wat mij betreft. Al helpt het Cyrillisch schrift ook niet, natuurlijk. “Russische wijn? (1) – Советское Шампанское” verder lezen
Feest in de Belgische wijngaard
Vlamingen hebben er een nog rijkere uitdrukking voor dan Nederlanders: zij vallen met hun gat in de boter, Nederlanders vallen er met hun neus in. Maar de betekenis is hetzelfde: in beide gevallen heb je geluk, een buitenkansje. Dat hadden wij ook, toen we zondag 5 juni jl. door het Vlaamse Hageland reden, de streek rondom Leuven, Aarschot en Diest. “Feest in de Belgische wijngaard” verder lezen