Ode aan de Aube

De bubbels vieren hoogtij, dezer dagen. Helaas meer als sociaal ‘cocon’ concept om het corona-virus te weren, dan als de mousserende wijn waarmee we bubbels gewoonlijk associëren. Spijtig! Dit tij kunnen we niet keren maar de moed erin houden wel. En dus trekken wij, voorzien van mondkapjes en afstand, naar het land van de belletjeswijn, de Champagne.

“Ode aan de Aube” verder lezen

Hoezo, zomerwijn?

rosé is van alle jaargetijden

Het coronabaardje staat Verloofde best goed. Over mijn coronakilo’s daarentegen ben ik minder enthousiast. Laat ik het zo zeggen, ik bevond me al in de fase dat er eerder wat kilo’s af konden dan erbij. Maar ik ben vast de enige niet die tijdens de (al dan niet intelligente) lockdown, nét iets vroeger aan het aperitiefje begon. Wat daarna moeiteloos overging in een glas wijn bij het eten. Dat nog lekkerder smaakte met het glas wijn. Zo kwam van het een het ander. En een paar pondjes extra dus…

“Hoezo, zomerwijn?” verder lezen

Tijd

‘Begin jij dan met de parasols?,’ moedigt Verloofde aan. We zitten in de derde coronaweek. De lente is weliswaar goed ingezet maar bescherming tegen de voorjaarszon is nog niet nodig. Hij doelt dan ook op iets anders: de puzzel. Van drieduizend stukjes. Ontworpen door de Nederlander Jan van Haasteren, die overuren draait om veel mensen overal ter wereld met zijn grappige legpuzzels te verstrooien. Hoewel ik drieduizend stukjes niet per se grappig vind. En puzzelen eigenlijk ook niet.

“Tijd” verder lezen

Snoepgoed

Een echte verklaring waarom de Brit Charles Gorden Maynard in 1909 zo vasthoudend was over de naam heb ik niet kunnen vinden. Maar feit is dat hij ervan overtuigd was dat ze winegums moesten gaan heten. Misschien omdat de smaken van de zopas ontwikkelde fruitsnoepjes hem deden denken aan bepaalde wijnen? Zijn vader, bij wie hij in het snoepgoedbedrijf werkte, zou hem bijna ontslagen hebben. Als streng gelovig man en geheelhouder had Gerard Riley Maynard niets met wijn.

“Snoepgoed” verder lezen