Love is in the air, and in the bottle!

Het schrijven van blogs heeft zo zijn aardige kanten. Nog los van de leuke reacties die ik geregeld krijg, gaat er soms een zekere impuls van uit, een stimulerende werking. Dat, althans, moet ik opmaken uit de daad van liefde waartoe mijn vorige blog Verloofde aanzette.

Het stukje ging onder meer over de mondafdruk van gelippenstifte dames op een wijnglas, meer in het bijzonder de mijne. Oogt niet altijd even aantrekkelijk. De Zwitserse kunstenares Sophie Fleury ontwierp op uitnodiging van Moët et Chandon voor de prestigieuze Dom Pérignon champagne een luxueuze glazenset in een charmante versie: onuitwisbare mooie gevormde roze lippen op de flûtes. Een collectoritem ondertussen.

Een mooi cadeau, dacht Verloofde (de schat!), en speurde www af. Volhardend keurde hij de ene na de andere cadeauset, tot hij vond wat hij zocht.

Net na kerstmis werd een doos bezorgd. Gebeurt vaker, er gaat veel wijn doorheen, voor de cursussen en workshops die we geven, uiteraard. Hoewel er bij ons natuurlijk ook wel eens een flesje opengaat.

Deze doos was echter aan mij persoonlijk gericht. Nietsvermoedend, werkelijk, de bruine kartonnen verpakking verraadde niets, maakte ik hem open. Om er vervolgens een kleinere doos in aan te treffen, een prachtige geschenkverpakking. Love stond er in zwierige roze letters op. En in de doos, op een gewatteerde laag, lag een fles Dom Pérignon 1998 Rosé te pronken en lonken. Een vintage dus (of millésimé, in het Frans), dat wil zeggen dat alle gebruikte druiven van dat jaar dateren. De meeste champagnes hebben geen jaartal omdat ze zijn samengesteld uit verschillende jaargangen en blends, overigens altijd bestaande uit de enig toegestane druivenrassen pinot noir, pinot meunier en chardonnay. 1998 was een bijzonder jaar, met zeer hoge temperaturen in augustus, waardoor veel druiven ‘verbrandden’ en extreme regenval in september, als gevolg waarvan de oogst werd uitgesteld. Daarna brak rustiger weer aan en ontwikkelden de druiven zich alsnog geweldig. Zo goed, dat 1998 een vintagejaar werd.

Maar dat was niet alles. In de doos lagen ook twee fraaie flûtes met op het linkerglas LO en rechterglas VE gesigneerd (in roze!), een ontwerp van de Amerikaanse actrice en filmmaakster Zoë Cassavetes.

De Love box kwam vorig jaar rond Valentijnsdag in beperkte oplage op de markt. Romantisch idee, maar ik denk niet de fles dat redt, tot 14 februari 2012. Of liever, de fles wel, maar ik niet. Ik weet zomaar nog een paar uitstekende gelegenheden voor die tijd…

Prettige jaarwisseling en op een sprankelend nieuw jaar!

Geef een reactie