Keukenplezier

‘La Causerie, goedemorgen.’
‘Goedemorgen, u spreekt met De Groot. U organiseert wijncursussen en workshops, zie ik op uw site. Doet u ook iets met vrijgezellen?’

Ik glimlach en weeg mijn antwoord. De laatste bijeenkomst met 16 jonge vrouwen staat me nog levendig voor de geest.

‘Jazeker. Wij kunnen een programmaatje op maat maken, als u dat bedoelt. Een leuke proeverij met speciale aandacht voor de aanstaande bruid of bruidegom. Met  wetenswaardigheden en tips uit de wijnwereld. En wat begeleidende hapjes.’

Zaterdagmiddag. Het lijkt wel een groepje opgeschoten pubers voor de deur maar het zijn allemaal kerels, twaalf mannen en de aanstaande bruidegom. Ze begroeten elkaar lachend, met ferme schouderkloppen en sterke verhalen. Nog voor ze aanbellen, zit de stemming er al goed in, dat hoor je zo.

Het is altijd weer even spannend, een vrijgezellenproeverij. Hoe geïnteresseerd de mensen ook zijn in wijn, het gaat bij zo’n party toch om de sfeer, het plezier, het samenzijn. Er wordt eerder gedronken dan geproefd, laat ik het zo zeggen. En wie weet hoeveel ze al op hebben voordat ze binnenkomen.

male-stripperDe ervaring leert dat dit wel meevalt. En ook dat er oprechte belangstelling voor de wijn is. Al wordt de aandacht ook wel eens afgeleid. Zoals een paar weken geleden, toen de aanstaande bruid niet alleen een wijnproeverij kreeg aangeboden maar ook een act. In de vorm van een stripper. Uiteraard in overleg en na een zorgvuldige screening, want we blijven wel graag op niveau.

Met het zusje van de bruid bespreek ik van te voren de logistiek, op welk moment de stripper binnen zal komen. Gemakshalve zal hij zich verkleden in de keuken. Alleen vergeet ik dat tegen Verloofde te zeggen.

Terwijl de proeverij geanimeerd verloopt, zie ik vanuit mijn ooghoek Verloofde voorbijkomen. Hij wenkt me. Ik loop naar hem toe en hij fluistert, licht verbouwereerd: ‘Er staat een man in de keuken zich uit te  kleden.’ ‘ Ah, de stripper, ik kom!’ stel ik hem gerust terwijl ik me glimlachend naar de keuken begeef.

Terug naar de herenproeverij. Met opgewekt laweit komen de mannen binnen en ik verwelkom ze in het proeflokaal. De aanstaande bruidegom reageert enigszins opgelucht. Terwijl ik iedereen een glas champagne inschenk om te toasten op het aanstaande huwelijk, vraag ik hem of hij zenuwachtig is. ‘Niet voor mijn vrouw en niet voor de bruiloft. Wel voor mijn vrienden hier, geen idee wat ze nog allemaal in petto voor me hebben vandaag.’

Luid gelach, tafelgeroffel en klinkende glazen. Het wordt een leuke proeverij, al had Verloofde er vast geen bezwaar tegen gehad als er deze keer een striptease was ingehuurd die zich stond te verkleden in de keuken.

4 antwoorden op “Keukenplezier”

  1. Wederom genoten van je Post!

    -x-x- Marielle

    Op 15 apr. 2013, om 16:32 heeft Mijn wijngaard het volgende geschreven:

    > >

  2. haha ik vond dit echt een van de leukere die ik al gelezen heb 🙂 xx

    Op 16 april 2013 00:32 schreef Mijn wijngaard

Geef een reactie